Toplantıya: Çekva Başkan Yardımcısı Prof Dr.Lütfü Akça, Çekva Genel Sekreteri Necati Şahin, Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı, Çekva Eğitim Uzmanı Fatma Feyzioğlu, Prof.Dr.Cevat Celep, Siber Güvenlik Federasyonu Genel Müdürü İbrahim Pehlivan, Siber Güvenlik Uzmanı Hamza Şamlıoğlu, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi/Türkkep Genel Müdürü Levent Karadağ, E Ticaret ve Bilişim Uzmanı Adem Höcü, Elk.Elkt.Müh. Sefa Ocaklı, Mekatronik Müh. Buğra Aydoğan ile birlikte İstanbul'da okuyan 60 öğrenci katıldı.

Prof.Dr.Lütfi Akça, bilişimin günümüzde çok önemli bir yer tuttuğunu, bundan geriye dönülemeyeceğini bu maksatla kişisel ve kurumsal güvenlik için kullanılan teknolojilerde donanımsal ve yazılımsal tedbirlerin alınarak bilinçli kullanıcılar yetiştirilmesinin zorunlu olduğu söyledi.

Siber Güvenlik Uzmanı (BGA) Hamza Şamlıoğlu, ister iş için, ister hobi maksatlı olsun bilgisayar, akıllı telefon, tablet vs. cihazların sağladığı kolaylıkların yanında güvenlik açısından son derece riskli olduğunu da belirterek, cihazları gerekli tedbirler almadan dikkatsizce kullanmanın insanlara maddi ve manevi büyük zararlar açtığını örneklerle açıkladı.

Bu dönemde siber güvenlik yasalarının yetersiz kaldığını, ancak ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yasa taslaklarının çıkarıldığını anlatan Şamlıoğlu, kişisel verilerin paylaşılmaması ve korunması ile ilgi yürürlükteki kanunlar çerçevesinde hareket edilmesi hususunda katılımcıları uyardı. (Emre URAL)

Editör: TE Bilisim