Şubat ayı toplantısını Altınokta Körler Derneği’nin, Mart ayı toplantısını ise Akkent Gençlik Merkezi’nin konuğu olarak yapan Sanat Dostları, Nisan ayında kendi binasında bir araya geldi.

Katılımcılar şiir,hikaye, roman,anı,resim,fotoğraf vb. sanatsal faaliyetlerinden kesitler sunarak Abdulkadir Ozulu hocanın ifadesiyle azıklarını paylaştılar.

Program, eğitimci-yazar Muzaffer Gündoğar’ın hazırladığı bir önceki ayda yapılan toplantının slayt gösterisi ile başladı.

Daha sonra, uzun bir süredir toplantılara katılamayan 95 yaşındaki eğitimci-yazar Salim Savcı’nın kazandırdığı eserlerle ilgili bilgi istendi.

Salim Savcı 62 kitabının basıldığını, 27 kitabının yayına hazır olduğunu, 16 taslak kitabın da çok yakında yayına hazır olacağını belirtti.

Servet Denizer 1950 öncesi yazdığı kendi köyü olan Yenihayat’la (eski ismi Abdalbodu) ilgili şiirini seslendirdi. Hasan Ali Kalayoğlu ise Emekli öğretmen Nurettin Tanay’ın Şeyh Musluhiddinattar (Çakmak Dede) isimli İskilip Belediyesince basılan kitabı tanıttı. Muzaffar Gündoğar, 1961 yılında yeni atandığı Sungurlu’nun Büyükpolatlı köyünde öğretmenlik yaparken, kendisine Tıfıl Muallim denildiğini, köydeki gençlerin canını yakan başlık parası ile ilgili bir anısını anlattı.

Mehmet Patlar, Çekva ve Sanat Dostları hakkındaki güzel görüşlerini paylaştı.

Mehmet Tatlısu ise, toplumda pek tanınmayan, fakat 6 kitabı olmasına rağmen tek şiiri ile meşhur olan Rıza Polat Akkoyunlu’nun Nokta Noktam şiirini duygulu üslubuyla seslendirdi.

Haydar Kılıç’ın sazı, Hüseyin Çetinkaya’nın klarnet dinletileriyle toplantı sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim