ÇEKVA Çorum Şube Müdürü Ahmet Güngör de ÇEKVA Genel Merkezi’nin aldığı bir karar ile öğrenciler için her ay gönderilen 400 bin lira burs ödeneğinin kesildiğini, ayrıca şube masraflarının artık yerelde karşılanması kararı alındığını belirterek hayırseverlere destek çağrısında bulundu. Güngör, ÇEKVA Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda sürdürdükleri iki kursun da sona erdiğini belirtti.

ÇEKVA bünyesinde 20 yılı geçkin süredir devam eden Sanat Dostları Toplantısı bu ay Altınokta Körler Derneği işbirliğinde bir lokantada gerçekleştirildi. ÇEKVA Çorum Şubesi’nin yeni bir yer bulana kadar kapandığı, bu nedenle bu ayki toplantının bu lokantada, gelecek ay ise başka bir yerde yapılacağı açıklandı.

Toplantıda söz alan ve bu konuşmayı yapmak için uzun süredir düşündüğünü anlatan ÇEKVA Şube Müdürü Ahmet Güngör, bu ay kendilerini ağırlayan Altınokta Körler Derneği’ne teşekkür etti. ÇEKVA’nın 3 aydır büyük bir sıkıntıda olduğunu, 20 yılı geçkin süredir birlikte olduklarını ve bu sürede yapılanların ortada olduğunu anlatan Güngör, ÇEKVA Genel Merkezi’nin geçtiğimiz aylarda Çorum, Antalya ve İzmir Şubeleri’nin giderlerinin kendilerinin karşılaması kaydıyla faaliyetlerini sürdürebileceği kararı verdiğini belirtti.

İzmir ve Antalya Şubelerinin bu sorunu çözdüğünü anlatarak Çorum olarak sorunu çözme adına yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığından yakınan Güngör, “Geçen seneye kadar her ay 400 bin TL girdisi bulunan ÇEKVA Çorum Şubesi artık tüm Çorumlulardan destek bekliyor. Geçmiş yıllarda Bin 200 öğrenciye kadar olan ve geçen iki yıldır 600 civarında öğrenciye her ay 250 TL karşılıksız burs veren şubemizin kapanmaması için tüm Çorumluların elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Çorumlular yıllardır kendilerine hizmet eden bu vakfa sahip çıkmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada kira, elektirik, su vb giderlerin bizim karşılamamız gerektiği söylendi. Yer sıkıntısından dolayı belediye bize bir yer gösterdi ama bizim beklentilerimizi karşılamadı, daha sonra TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da bir yer gösterdi orada bize uygun olmadı. Sonuç olarak Çorum’da STK’lardan, siyasilerden ve Çorum’un önde gelenlerinden destek bekliyoruz. 1 Ocak’tan itibaren ÇEKVA Çorum Şubesi’nin başka yere taşınması ve masraflarını kendimizin karşılanması istendi. Yeni Genel Başkan Necati Şahin ve beraberindeki Sabit Velidedeoğlu ile Erdal Karslı ile geçtiğimiz günlerde protokol üyeleri başta olmak üzere bazı ziyaretlerde bulunduk. Tabii bu ziyaretlerde durumumuz budur diyemedik. Ticaret ve Sanayi Odamız bize bir yer tahsis edebileceğini söyledi ancak bu yer de bizim toplantı ve kurslarımız için yeterli olmayacaktı. 25 yıldır hep verdik ve kimseden bir şey talep etmedik. Aylık büyük bir giderimiz de yok. Çorumluların bu konuda desteklerini bekliyoruz.

İlhan Çenesiz ağabeyimiz geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili ÇORUM HABER Gazetesi’nde ‘Bu ihmal Çorum’a yakışmıyor’ şeklinde bir yazı yazmıştı. Bu yazısından sonra çok sayıda dönüş beklerken o da sonuç alamadığını bize bildirdi. İlhan ağabey Çorum dışında olan ve Çorum’a hasret insanların gereğini yapmamasına bu kadar duyarsız olunmasına çok üzüldüğünü bize bildirdi” şeklinde konuştu.

Toplantıda hazır bulunan Eğitimci Yazar Bahri Güven de Çorum’un vefasız bir şehir olmadığını inşallah yakın zamanda yaşanan sorunların çözüleceğine inandığını dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim