Bahçelievler Mahallesi Dumlupınar 40. Sokak’taki bir gecekonduda yaşayan Kümpet ailesinin içler acısı hali, yürekleri burkuyor. Psikolojik rahatsızlığı bulunan ve yaklaşık 2 yıl önce eşinden ayrılan Nurcan Kümpet, lisede okuyan 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyleyen Nurcan Kümpet, rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını ve iki çocuğunun öğrenim gördüğünü belirterek, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesin verdiklerini kaydetti.

Evindeki eşyaların çok kötü durumda olduğunu dile getiren Kümpet, “Sağlık problemlerim nedeniyle çalışamıyorum. Evimdeki tüm eşyalar kullanılamaz halde. Evim kira. Aylık 200 TL kira bedelim var. Hem yaz hem kış aylarında çok zorluk çekiyoruz. Çocuklarımın hatrı için devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum” dedi.

Mahalle sakinleri ise ailenin çok zor şartlar altında yaşadığına dikkati çekerek, yardım çağrısında bulundu.

“Çocukların eğitim masrafları bir taraftan, yemeleri içmeleri derken tek başına bu kadının gücü yetmiyor” diyen vatandaşlar, “Maddi imkânsızlık bir taraftan çaresizlik bir taraftan en önemlisi sağlık problemleri bir taraftan. Hepsini düşününce insan kahroluyor. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Acilen ev eşyası ve gıda yardımına ihtiyacı var” diyerek yetkililerin yardım elini uzatmalarını istediler.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim