Çöplük’teki mütevazı dükkânında uzun yıllardır yün ve elyafın yanı sıra sebze ve meyve tohumu da satan Gazi Akgönül, ilerlemiş yaşına rağmen hâlâ keyifle çalışıyor. Bu yönüyle gençlere olumlu bir örnek olan Gazi dede, muhitindeki diğer esnaflar tarafından da son derece seviliyor.
Çorum’da yün ticareti yapan son iki kişiden biri olduğunu ve çalışmanın kendisini dinç tuttuğunu anlatan Gazi Akgönül, “Benim bu yaşıma kadar kahvehane alışkanlığım olmamıştır. Evde vakit geçirmekten de pek hazzetmem. Sabah besmeleyi çeker, dükkânımı açarım. Bu, 57 senedir böyledir.” diyor…
Eskiden yün yataklara olan ilginin günümüzde azaldığına vurgu yapan Gazi dede, “Çok evvelinden kendir yataklar vardı. Sonra yün yataklar çıktı. Şimdilerde yün yataklara da rağbet kayboldu. Eskiden haftada 1 ton yün satarken, artık satışlarım kilolarla sınırlı kalıyor. Hazır yatak imalatı çoğalınca yün yataklara rağbet azaldı. Hâlbuki yün yataklar son derece sağlıklıdır. Kışın sıcak tutar, yazın serin tutar. Canının kıymetini bilen, yün yataktan şaşmaz.” şeklinde konuşuyor.
62 yıl evli kaldığı eşi Meryem Hanım’ı yaklaşık 1,5 ay önce kaybeden ve O’nun ölümüne çok üzüldüğünü belirten Gazi Akgönül, sağlığı elverdiği ölçüde işini sürdürmeye kararlı görünüyor.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim