18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Baro Başkanı Akpınar, “Türk, Kürt, Alevi, Sünni, vatanın her köşesinden Çanakkale'ye koşan kahramanların boğazın sularında, Anafartalar'da bağımsızlık ve özgürlük için, Türkiye Cumhuriyeti için verdiği mücadeledir, Türkiye Cumhuriyetinin ön sözüdür.  İşte  bu yüzden Çanakkale geçilmez ve hiçbir zaman da geçilemeyecektir.” diye konuştu.

Baro Başkanı Akpınar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Emperyalist güçlerin Dünyayı paylaşım savaşı olan 1. Dünya Savaşı’ nın bir bölümünün gerçekleştiği en kanlı ve destansı sahnelerinden birisi olan Çanakkale'de deniz ve kara savaşları on dört ay altı gün sürmüştür ve tarihin akışı Çanakkale'de 1915'te değişmiştir.    

‘Dünyanın en gelişmiş ve yenilmez armadası’ olarak nitelendirilen donanmalarıyla tüm acımasızlıkları ile Çanakkale’ye saldıran sömürgeciler, bu saldırı sonunda dünya tarihinin tanık olduğu en büyük şamarı Türk evlatlarından yemiştir.

Çorum Barosu olarak bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk Ordusunun kahraman mensuplarını, onları her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim