Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olduğunu ve tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez” gerçeğinin kabul ettirildiği bir destan olduğunu dile getiren Milletvekili Ceylan, “Çanakkale Zaferi, anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir zaferdir. Milletin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yedi düvele karşı canını ve kanını ortaya koyarak savaştığı, şanlı tarihimize adını altın harflerle kazıdığı emsalsiz bir destandır” diye konuştu.

Çanakkale Savaşı’nın dönemin en modern silahlarla donatılmış orduları karşısında inanç ve cesaretle yapılan büyük bir mücadele olduğunu, 7’den 70’e tüm toplumun ortaya koyduğu kahramanlık sonucu kazanılar zafer sayesinde tüm dünyanın Türk Milleti’nin yeniden dirilişine şahitlik ettiğini belirten Ceylan; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in kelimeleriyle Çanakkale bu günümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğü iade eden bu toprakları biz ebedi vatan yapan zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Çanakkale Zaferi yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır” dedi.

104 yıl önce Çanakkale’de ortaya konulan inanç ve mücadele ruhunun aynı kararlılık ve anlayışla bugünde devam ettiğini belirterek ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen milletimizin PKK, PYD,YPG, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı durarak yoluna davet ettiğini söyleyen Ceylan, mesajının devamında “Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak uğruna bugün de canımızı vermekten çekinmeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim