İşletme sahibi Menderes Boynuuzun yaklaşık 11 dönüm arazi üzerine yerleştirilen özel yapım güneş enerji panelleri ile elektrik üretilen tesis hakkında Çamlıca METEM öğrencilerine bilgilendirme yaptı.
4 bin adet güneş paneli sayesinde saatte 997,5 Kwp elektrik ürettiklerini anlatan Boynuuzun, bu enerjinin yaklaşık 700 hanenin bir günlük elektrik ihtiyacına denk geldiğini söyledi.
Çorum’a böyle bir tesis kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Menderes Boynuzun, gelecek yılların en önemli kaynaklarının başında güneş enerjisi üretimi olduğunu ve bu alanda yeni yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi.
Kalifiye eleman eksikliğine dikkat çeken Boynuzun, bu açığın kapatılması için el birliğiyle çalışılması gerektiğini ve bu konuda Çamlıca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.
Çamlıca METEM öğrencileri gezinin ikinci kısmında ise Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’den bilgi aldılar.
Çamlıca METEM Müdürü A. Gökhan Eriş, Sungurlu’ya düzenledikleri teknik gezinin çok yararlı geçtiğini belirterek, hedeflerinin öğrencilerine hem iyi bir meslekî eğitim vermek, hem de üniversiteye hazırlamak olduğunu ifade etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim