Yönetmenliğini tanınmış isimlerden Sefa Özçelik’in yapacağı “Çam Yarması” filminin tanıtımı için Kaymak Kafe’de bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Yönetmen Yardımcısı ve Çorumlu Oyun Yazarı Şahin Örgel, Halkla İlişkiler sorumlusu Emine Örgel, Oyuncu Murat Kuşçu, Oyuncu Yardımcısı Erkan Düzgün ve Kaymak Kafe Müdürü Metin Üçeş’in katılımı ile yapılan tanıtım toplantısında gişe rekorları kıran pek çok filmden 5 gömlek üstün olacağı belirtilen “Çam Yarması” hakkında bilgi verildi.
Dünyanın merkezinin Çorum olduğunu yönünde tartışmaların devam ettiği bir dönemde HMK film şirketinin de “Çam Yarması”nı ilimizde çekmeye karar verdiğini anlatan Yönetmen Yardımcısı Şahin Örgel, filmin konusunun Çorum olmadığını ancak ilimizde çekilecek olması sebebiyle tanıtıma katkı sağlayacağını açıkladı.
Yönetmenliğini Sefa Özçelik'in yaptığı sinema filmin oyuncu kadrosunda Dilber Ay, Yakup Yavru, Tevfik İnceoğlu, Melih Ekener, Ömer Faruk Nas, Ecehan Şarman Çetinkaya, Nuri Alço ve Murat Kuşçu gibi Türk Sineması'nın usta isimlerinin yer alacağını söyleyen Örgel, Çorum’un sadece leblebisi ve ‘heri’ söyleminden ibaret olmadığını belirterek, filmde Çorum’un genel olarak lanse edilmesinin daha sağlıklı olacağını bildiklerini ve bunun içinde çalışacaklarını açıkladı. “Türkiye’de gişe rekorları kıran bir çok filmden beş gömlek bir film olacak” değerlendirmesinde bulunan Örgel, Çam Yarması’nın büyük bütçelerle hazırlanacağını ve ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Filmin çekimlerine 10 Ağustos’ta başlayacaklarını, bir ay sürecek çekimlerin ardından yıl sonuna doğru da vizyona girmesinin planlandığını ifade eden Örgel, “Filmin başarılı bir gişe filmi olacağına inanıyoruz. Sürpriz bazı oyuncular olacak, iyi bir film olması için gerekli adımlar atılıyor. İleri ki tarihlerde tekrar filmde yer alacak oyuncular ile birlikte Çorum’da basın mensupları ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Film yılın komedi filmi denecek kadar iddialı bir yapım olacak. Filmde özellikle argo ve küfürlü kelimeler kullanılmadan da vatandaşın güldürülebileceğini göstereceğiz. Bize göre tam bir aile komedi filmi hazırlıyoruz. Film beklenen gişeye ulaşır ise devam filmlerinin de yapılması hedefleniyor. Evrensel bir film olacak Çam Yarması ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacak. Çorum bir çekim yeri, plato olarak kullanılacak ama hazır bu fırsat bulunmuşken Çorum’un gerçekten tanıtılması gereken alanların filmin içine dâhil edilerek çekilmesi için gerekli olan bütün çabayı, çalışmayı gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Filmin seyirciye ulaştığı an hem güzel bir film hem de Çorum’u tanıtan objeleri izlemelerini istiyoruz. Bazı filmlerde yapılan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse film Tokat’ta çekiliyor işte oraya özgü bir iki genel yöresel şeyler kullanılıyor, işte Sivas’ta çekiliyor orada da aynı yani şehrin tanıtımına yeterince yer verilmiyor. Biz bunlardan tamamen uzak kalmak istiyoruz. İzleyenlerin güzel bir film izlerken ilimizi de en iyi şekilde tanımalarını istiyoruz. Filmde Çorum insanının günümüzdeki büyük kültürel ve entelektüel seviyesini de yansıtacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
Komedi filminin konusuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Örgel, “İstanbul’da yaşayan zengin bir çiftin çocukları olmaz. Evli ve hali vakti yerinde olan bu çift, yetimhaneden bir evlatlık almak isterler. Fakat gelişen sürpriz olaylar onları yetimhanede üç evlat sahibi yapar. Aradan uzun yıllar geçer. Bu 'Çam Yarması' gibi yapılı evlatlıklar artık yetişkin birer adam olurlar. Ama baba parası yemekten başka bir şey de yapmazlar. Bu adamlar babaları iflas edince çok zor duruma düşerler. Babaları bu tembel ve işe yaramaz çam yarmalarını evden kovar. Bu olay sonrasında üç adamın hayata tutunma mücadelesi başlar. İstanbul’da başlayan hikaye, mafyadan kaçan bu adamların Çorum’daki mücadelesi ile devam eder” dedi.
Filmin tamamen yapım şirketinin parasıyla karşılanacağını, hatta Kültür Bakanlığı’na destek için bile başvurulmadığını söyleyen Örgel, filmin şu anda sponsorunun olmadığını, sponsor tekliflerinin de firmaya başvurulursa değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim