Esnafla görüşmesinde Yüce Dinimizin ve kitabımızın emrettiği gibi okuyup sorgulayan bir millet iken, bugün bakar konuşur bir millet haline geldiğimizi söyleyen Milletvekili Adayı Çam, “Televizyonda ne söylenilirse inanır olduk. Bir nesil yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Çocuklarımızın eğitim sistemleri her geçen gün değiştiriliyor. Eğitim gördükleri kitapların içi boşaltılıyor. İktidarın bizi getirdiği son nokta budur” dedi.
Ekonominin kötüye gittiğini ve bundan zarar gören en önemli kesimin esnaf olduğuna değinen Sami Çam, “ Esnafın kazanması emeklinin, asgari ücretlinin, çalışan kesimin doğru dürüst maaş almasıyla doğru orantılıdır. İşsizlik hat safhada ve üniversite mezunları işsiz geziyor. Millet bankalardan aldıkları kredilerle geçinmeye çalışıyor. Bankalara mahkûm edilen bir millet haline geldik. Hükümet esnafı, işçiyi açlığa mahkûm ederken mültecilere maaş bağlıyor, sigortadan yararlanmasını sağlıyor. Bizim ülkemiz esnafa destek veremezken işçiye, köylüsüne sahip çıkamazken dışarıdan gelenleri beslemek onlara kendi vatandaşlarımızın sahip olmadığı imkânları sunmak doğru değil. Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için bu göreve talip olduk” ifadelerine yer verdi.
Cuma Pazarı’nda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Sami Çam halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Milletvekili adayı Çam sıkılmadık el bırakmayacağını belirterek, “Halkın teveccühü bizden yana. Biz bize güvenenleri yarı yolda bırakmayacağız “ dedi.
Türkiye’de tarım yapan köylünün zor durumda bırakıldığını bunun esnafa ve halka yansıdığını belirten MHP Milletvekili Adayı Çam, esnaf ve köylünün korunması gerektiğini MHP iktidarında garibana ve üreticiye sahip çıkılacağını kaydetti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim