Şahadoğru’nun kızı Türkan Örten’le, emekli öğretmen İlhami Örten’in kızları, Ankara’da müzik öğretmeni Tülay Örten Yıldız da, sık sık TV ekranlarına çıkan bir halk müziği sanatçısı.
Tülay, ağırlıklı olarak büyükbabasının eserlerinden oluşan albümünü geçtiğimiz günlerde tamamladı. Albüm, Şahadoğru’nun “Kader”, “Dert bende kaldı” ve “Şikayet olmasın” başta olmak üzere 9 eserini ve Tülay’ın amcası Orhan Şahadoğru’nun üç eserini kapsıyor.
Albüm, Türkiye’nin ünlü müzik adamlarından Hasan Saltık’ın firması Kalan Müzik tarafından önümüzdeki aylarda piyasaya çıkarılacak.
Tülay’a Kalan Müzik Stüdyosu’nda bağlamasıyla Erdal Erzincan eşlik etti. Albümün aranjörü ve yönetmeni fizik doktoru Abdurrahman Tarikçi. Kemani Hüseyin Yalçın, tonmayster ise Ahmet Gökhan Coşkun. Uzun havalarda Tülay bağlamayı kendisi çaldı.
Kalan Müzik, bu alanda ülkemizin en önde gelen firmalarından biri. Yurt içinde ve dışında etnik müziklere, yöresel ezgilere büyük önem veriyor. Pek çok TV dizisinin de müziğini yapıyor.




Tülay Örten Yıldız, babası İlhami Örten ve kardeşi Ali Kemal Örten, gazetemizi ziyaretleri sırasında Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’la birlikte görülüyorlar. 


Editör: TE Bilisim