Milli mücadelenin zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıldönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da törenlerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çorum’daki ilk tören bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak tören Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla sona erecek.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Vali Necmeddin Kılıç makamında İl Garnizon Komutanı ve Çorum Belediye Başkanı ile birlikte tebrikleri kabul edecek. Kutlama ve geçit töreni ise saat 11.00’de Saat Kulesi önündeki Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları tarafından da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bugün Saat Kulesi önünden toplanılarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de başlayacak olan etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı’nda zafer nöbeti tutulacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim