Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayan kutlama programı Hürriyet Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam etti.
Katılımın az olduğu kutlama törenine Çorum milletvekilleri katılmazken; Vali Ahmet Kara, İl Jandarma ve Garnizon Komutan vekili J. Yarbay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, gaziler, daire müdürleri, emniyet görevlileri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Çorum Valisi Ahmet Kara’nın halkın, askerin ve protokol üyelerinin bayramlarını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Jandarma Yüzbaşı Serkan Gök yaptı. 30 Ağustos zaferinin Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Gök, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarına minnet borçlu olduğumuzu söyledi.
Kutlama programında Çorum Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Eser “Vatan” isimli, Musa Mert Çördük de “Kahramanlık” isimli bir şiir okudu. Programın sonunda askerler ve askeri araçlar geçit töreni yaptı. Geçit törenine Belediye Bandosu da eşlik etti.






(Onur MÜLAZIM)
 
Editör: TE Bilisim