Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Emniyet, Jandarma ve korucular tarafından sürdürülen operasyonlar kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 5 askerden 3’ü kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehitlerin acısı yürek yakarken geç saatlerde ikinci haber de Şırnak’tan geldi. Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba beldesinde yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterin içinde bulunan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş ve 2 uzman çavuşun şehit düştü.

Diyarbakır şehitleri için dün 7. Kolordu Komutanlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer'in naaşı Konya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın naaşı Samsun'a ve Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın naaşı ise memleketi Mersin'e gönderildi.

Şırnak 48. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan önceki akşam saatlerinde askeri birlikleri denetlemek için kalkan helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 17 asker için de Şırnak’ta tören yapıldı. Helikopterde şehit düşen ve isimleri tespit edilen şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, şehit Binbaşı Koray Onay, şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç için yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, il yöneticileri ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Törenin ardından şehit naaşları memleketlerine yollanırken, 6 şehidin naaşı da isim tespiti için Ankara Adli Tıp’a yollandı. Buradaki işlemlerin ardından ise cenazelerin defnedilmek üzere memleketlerine yollanacağı belirtildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim