"Farklılık zenginliktir" düşüncesiyle farklı kesimleri içine alan "İkiz Aynası" sohbet programını hazırlayıp sunan Kübra ve Büşra Sönmezışık yazar, sanat ve düşünce dünyasından Türkiye'nin tanınan simalarıyla yaptıkları söyleşileri aynı isimle kitaplaştırmışlardı.
"İkiz Aynası" serisinin ikinci kitabı "Sanattan Portreler" ise yakın bir zamanda piyasaya çıktı. "Sanattan Portreler" kitabında Türk halkının gelişim ve değişimine katkıda bulunmuş sanatçılarla röportaj yapan Kübra ve Büşra Sönmezışık kardeşler 5. Kitap ve Kültür Günleri kapsamında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi'nde söyleşi yaptı.
Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, davet edilen yazarları öğrencilerle buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, bu sayede hem öğrencileri yazarlarla tanıştırdıklarını hem de kitap okumaya bu sayede teşvik ettiklerini vurguladı. Belediyenin kitap günleri programına önem verdiğini anlatan Candan, bu yılki ortamın beğenildiğini ve etkinlik sayısının gün geçtikçe arttığını dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim