ÇORUM HABER’in de belirttiği gibi Volkswagen fabrikasının Çorum’un kaderini değiştireceğini ifade eden Naki Özkubat, milyarlarca euroluk yatırımın ve ileri aşamada 10 bine kadar çıkacağı söylenen istihdamın Çorum ekonomisini coşturacağını vurgulayarak, “Otomotiv fabrikası ile birlikte dev bir yan sanayi oluşacaktır. Bursa’yı Bursa yapan otomotiv yan sanayiidir.” diye konuştu.

Borsa Başkanı Özkubat, Çorum’un bu talebini güçlü biçimde ilgili makamlara ulaştırması gerektiğine de dikkat çekerek, “Volkswagen Çorum’u bir Çorum daha yapar. Dolayısıyla ÇORUM HABER’in bayraktarlığını yaptığı bu proje, Çorum için tarihi önemdedir. Çorum’da sorumluluk taşıyan, ya da Çorum’dan ekmek yiyen hiç kimsenin, bu konuda kayıtsız ve ilgisiz kalma lüksü yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Naki Özkubat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Valimiz, milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz, meslek kuruluşlarının yöneticileri olarak bizler, sivil toplum kuruluşları, esnaf, tüccar, üretici, sanayici ve işadamı olarak herkes, seferberlik halinde bu çabaya omuz vermeliyiz. Bu tarihi fırsat olumlu sonuçlandırılabilirse, bu işe omuz veren herkesin tarihe geçeceğine yürekten inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim