16 Nisan Referandumu kapsamında mahalle toplantılarını sürdüren AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ; Buharaevler, Üçtutlar ve Bahçelievler mahallelerinde konuk olduğu üç evde, çevre sakinlerine referandum sürecine ilişkin bilgi verdikten sonra Anayasa değişikliğinin ve yeni sistemin neler getireceğini anlattı.

Yeni sistem ile seçilen Cumhurbaşkanı’nın yürütmeyi oluşturacağını hatırlatan Karadağ, böylece bürokrasinin azalacağını ve kalkınmanın hızlanacağını kaydetti.

Gelişmenin ve kalkınmanın önündeki engelleri kaldırmak ve güçlü bir ülke oluşturmak istediklerini belirten Karadağ, “Darbe üreten mevcut sistemden kurtulacağız.” dedi.

Karadağ yaptığı ev toplantılarında şu görüşleri dile getirdi:

“Mevcut sistem, siyasî istikrar getirmediği gibi sürekli koalisyonlarla yönetilmek zorunda kalıyoruz. Cumhuriyet tarihine baktığımızda hükûmetlerin ortalama ömrü 15-16 ay olmuş. Kimi zaman 45 günde hükûmetler devrilmiş. Koalisyon oluşturan partiler sadece kendilerini düşündükleri için bakanlık pazarlıkları yapmışlar, Türkiye’nin geleceği ile ilgili ciddi yatırımlara yönelememişler, birbirleri ile anlaşamamışlar. Sık sık alınan seçim kararları ülkemiz için büyük bir ekonomik maliyet ve siyasî istikrarsızlık getirmiş. Halkımız artık siyasî belirsizlik, istikrarsızlık, kaos, kriz ve darbe yaşamak istemiyor. Güçlü bir demokrasi, güçlü bir hükümetle yönetilmek istiyor. Türkiye artık büyümek, gelişmek, kalkınmak, güçlü bir ülke olmak istiyor. Biz artık bakanlık çekişmelerinin yaşandığı, milletvekili transferlerinin otel lobilerinde yapıldığı bir dönemi yaşamak istemiyoruz.”

AKP İl Başkanı Karadağ, güçlü bir ülkenin önünün açılması için vatandaşların 16 Nisan Referandumu’nda “Evet” oylarıyla destek vermelerini istedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim