CHP İl Örgütü bu kapsamda Cumartesi günü referandum sürecindeki yol haritasını belirlemek ve partililerle görüş alış verişinde bulunmak üzere toplandı.

Parti İl Binası’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, 22. Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, ülkenin çözüm bekleyen pek çok problemi bulunmasına rağmen Anayasa değişikliğine gidilmesi yönünde adım atıldığını belirterek, “Meclis’ten geçen 18 maddenin hiçbiri halkın yararına düzenlenmiş değil. Bu Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi hâlinde tek bir kişi hem ordunun, hem hazinenin hem de adaletin başı olacak. Bu tek adam rejimidir ve demokrasilerde böyle bir idare şekli yoktur. Böyle bir Anayasa değişikliğinin adı asla Cumhuriyet olamaz. Bu tam anlamıyla rejim değişikliğidir.” diye konuştu.

Referandum sürecinde tüm CHP İl Örgütü olarak birlik ve beraberlik içerisinde herkesi kucaklayacaklarını vurgulayan Hasan Suvacı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nı değiştirmenin eşiğindeyiz. ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de bizim kardeşimizdir. Bu süreçte biz çalışmalarımızı tüm mahallelerimizi gezerek ve herkese kardeşlik duygularıyla yaklaşarak sürdüreceğiz. İnsanlarımıza doğru ve net bilgiler vereceğiz. Çünkü biz özgürlüğümüzü kolay kazanmadık. Referandumda ‘Evet’ çıkması hâlinde egemenlik, milletin elinden kayarak tek bir adamın eline geçmiş olacak. Bir sabah uyanıyoruz ki Ziraat Bankası ve daha nice önemli kurumlarımız Varlık Fonu’na devredilmiş. Üniversitelerimizden her gün onlarca akademisyen atılıyor. Bütün bunlar, tek adam rejiminde neler olacağının birer göstergesi olarak önümüzde duruyor.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, 16 Nisan Referandumu’nda ‘Hayır’ için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizerek, “Neden ‘Evet’, neden ‘Hayır’ denildiğini halkımıza çok iyi anlatmalıyız. Bu konunun halkımıza iyi anlatılması konusunda hepimize çok iş düşmektedir. Neden ‘Hayır’ dediğimizi iyi anlatabilirsek halkımızın cevabı da mutlaka ‘Hayır’ olacaktır.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim