Şiir dinletisine İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşcu ve Hüseyin Kır, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Yasin Şeker’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdür Vekili Bekir Tokgöz yaptı. Tokgöz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bahsederek, İstiklal Marşı’nın kolay yazılmadığını söyledi.

Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Kerim Çırakoğlu tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 96. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’un anma programında İstiklal Marşı Oratoryosu büyük beğeni topladı.

Canan Kara’nın “Leyla”, Rabia Karaca’nın “Ordunun Dansı”, Ömer Sivari’nin “Zulmü Alkışlayamam”, Bahar Kaynak’ın “Hüsran”, Enes Şahin’in Cenk Marşı’nı, Hafizenur Tekeli’nin “Ya Rab”, Semanur Çopur’un “Bir Gece”, Hüseyin Askari’nin “Atiyi Karanlık Görece”, Beyzanur Özer’in “Bülbül” ve Esfer Boyraz’ın “Gitme” adlı şiiri seslendirdiği gece Ahmet Bozok’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ile son buldu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim