Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimleri için işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odası’na üye işyerlerinde çalışanlara yönelik buhar kazanı ve basınçlı kaplar için mesleki eğitim kursu düzenlenecek.
Asgari 12, azami 30 kişilik sınıflar halinde verilecek mesleki eğitim kursuna katılım için, çalışanın; 1 Ocak 2013 tarihinden önce iş yerinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış olması gerekiyor. 40 saat süreyle verilecek kurs için kursiyer sayısına bağlı olarak katılım ücreti her bir kişi için 140 lira olarak belirlendi.
Buharlı kazan ve basınçlı kaplar meslek dalında işçi çalıştıran ve çalıştırdığı işçilerine mesleki gelişim kursu aldırmak isteyen işletmeler, çalışanların kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi, iş yerindeki sağlık raporunun fotokopisi, 1 Ocak 2013’ten önce sigortalı olduğunu gösterir belge ile birlikte en geç 30 Mayıs 2015 tarihine kadar Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaat etmeleri ve Oda tarafından verilecek hesap numarasına ücretlerini yatırmaları gerekiyor.
Editör: TE Bilisim