5 yıllık stratejik plan dâhilinde yapılan yatırımların 2017 yılını kapsayan uygulamalarını 4 ana başlık altına topladıklarını kaydeden Gül, bunların kurumsal, kentsel, toplumsal, çevre ve sağlık hizmetlerinden oluştuğunu söyledi.

2017 yılı içerisinde 24 büyük yatırımdan bazılarını tamamladıklarını belirten Gül, “2017 yılında bitmesini öngördüğümüz ancak iş artışı ve ek süre verildiği için 2018 yılı içerisinde tamamlayacağımız 7 tane daha büyük projemiz var.

Bunlar; 15 Temmuz Şehitler Müzesi, Belediye Ek Hizmet Binası, 3 tane Mahalle Mescidi Yapım İşi, Rüzgâr Enerji Santrali, Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, Kız – Erkek Yatılı Hafızlık Öğrenci Yurtları, Binicilik Tesisi” dedi.

“Şehrimizde 260 bin insanımızın alması gereken tüm hizmetleri 476 kadrolu personel, 1255 hizmet alımı yöntemi ile görev yapan 1731 arkadaşımızla veriyoruz” diyen Gül, “28 müdürlüğümüz var. Her biri ayrı bir hizmeti icra ediyor. Her bir müdürlüğümüz ve o müdürlüğe bağlı birimlerimizle, ekiplerimizle, arkadaşlarımızla Çorum’a hizmet için gece – gündüz çalışıyoruz. Öz gelirlerimizin toplam gelirimiz içerisindeki payı % 47,8. Yani gelirlerimizin yarısına yakınını öz gelirlerimiz oluşturuyor” dedi.

Kurumsal yapıyı güçlendirmek amacıyla 24 araç ve iş makinesi alımı yaptıklarını belirten Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu araçların araç filosuna katılmasıyla birlikte araçlarımızın yaş ortalaması 11’e çekildi. Yine birimlerimiz arasında iletişimi daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmek için bilişim teknolojisi alanında kapasitemizi geliştirdik.

2017 yılı birçok yatırımın başlanıldığı bir yıl oldu. Bu kapsamda 233 ihale gerçekleşti. Bu ihalelerin 60 tanesi yapım, 104’ü mal alımı, 69’u da hizmet alımı ihalesi oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ortak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ettik. Kardeş şehirlerimizle iş birliğimizi artırdık. Çorum’dan ihtiyaç sahiplerine elimizi uzattık.

2017 yılında gider bütçemizde yaptığımız harcamaların % 38’i yol, kaldırım yapım ve onarımı, su temini, temizlik, park – bahçe bakım ve onarımı, alt yapıyla ilgili çalışmalara tahsis edildi.

Geçen yılın bütçesinden % 43’lük payı da Çorum’un imar ve inşasında önemli projeleri hayata geçiren birimimiz olan Etüt Proje, İmar Ve Şehircilik, Yapı Kontrol Müdürlüğümüz kullandı.

Giderlerimizin artmasıyla ilgili olarak özellikle şunu ifade etmek istiyorum.

Şehrin dört bir yanında şehrin çehresini değiştiren büyük projelere başladık.

Dolayısıyla şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki bütçemizin %80’ini Çorum’un ve Belediyemizin gelişmesi adına yatırıma ayırdık.

Bu yatırım oranın yüksek olması aslında şehrimize ve belediyemize şu avantajları sağlayacaktır.

Kentsel altyapısını tamamlamış bir şehir,

2017 yılı içerisinde; 24 büyük yatırımdan bazılarını tamamladık ve hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.

2017 yılında bitmesini öngördüğümüz ancak iş artışı ve ek süre verildiği için 2018 yılı içerisinde tamamlayacağımız 7 tane daha büyük projemiz var.

Bunlar; 15 Temmuz Şehitler Müzesi, Belediye Ek Hizmet Binası, 3 tane Mahalle Mescidi Yapım İşi, Rüzgâr Enerji Santrali, Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, Kız – Erkek Yatılı Hafızlık Öğrenci Yurtları, Binicilik Tesisi.

Rüzgar Enerji Santralinde çalışmalarımızı tamamladık.

Enerji üretimine başladık. Kent meydanı çalışmamız ve yeraltı otopark çalışmasını bitirdik. Binicilik tesisimiz bitti. Hafızlık kurslarımızın inşaatı devam ediyor.

Bunların dışında; Stadyum, Belediye Ek Hizmet Tesisleri, 3500 Kişilik Spor Salonu, Kentpark, Mezbaha, Bahçelievler Kültür Merkezi, Mahalle Spor Salonları, Velipaşa Hanı Restorasyonu, Eski Karakol Restorasyonu, Cami İnşaatlarımız da devam ediyor. İnşallah, 2018 yılı içerisinde bu işlerimizi de tamamlayacağız.

Bütçe imkânı kısıtlı olan kurumlarımıza (camilerimize yaptığımız bakım – onarım gibi) yardımlarımızı sürdürdük.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim