Hitit Dernekler Konfederasyonu bünyesine katılan ve Çorum’da kısa bir süre önce kuruluş çalışmaları tamamlanan Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na tanışma ziyaretinde bulundu.

Federasyon Başkanı Ispanak ve beraberindeki heyetin ziyaretinde CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile federasyon bünyesindeki derneklerin başkanları hazır bulundu.

Merkeze Ankara’da bulunan Hitit Dernekler Konfederasyonu bünyesinde Çorum’da bulunan Palabıyık, Sorkoğlan, Çalyayla, Dereyazıcı ve Kuşsaray Köyleri’nin dernekleri olarak federasyon çatısı altında kısa bir süre önce kurulduklarını söyleyen Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak daha sonraki katılımlarla federasyonun 14 üyeye ulaştığını söyledi.

Federasyon hakkında bilgiler vererek ilçelerde de üye çalışmalarını hızlandıracaklarını söyleyen Ali Özgür Ispanak, “Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu olarak amacımız Atatürk ilke ve inkılapları ile birlikte Cumhuriyetin kuruluş değerlerine bağlı, üretken bir yapıda faaliyetlerimizi sürdürmektir. Çorum’da birlik beraberliğin artması ve ülkemizin bekası için tüm kesimlerle işbirliği içinde çalışma yürüteceğiz. Herkesin siyasi bir kimliği olabilir ama biz derneklerimize ve federasyonumuza siyaseti sokmayacağız. Bu ülkenin sıvası harcının Atatürk ilke ve inkılapları olduğunu 15 Temmuz sürecinde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi görünmeden Cumhuriyet değerleri doğrultusunda çalışmalarımızı Çorum için yapacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaret nedeniyle teşekkür ederek Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu içindeki başkanların çoğunu geçmişten beri tanıdığını, iyi niyetli yola çıkan federasyonun Çorum’a önemli hizmetler vereceğine inandığını söyleyen CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise konuşmasında Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu, federasyonun her zaman doğru işlerin yanında olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu yetkilileri, CHP’li yöneticilerle birlikte çeşitli konularda fikir alışverişinde de bulunarak ziyareti noktaladılar.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim