ÇORUM HABER, Çorum’un havaalanı talebini sürekli canlı tutmaya çalışıyor. Son olarak Vali Ahmet Kara, yarıda kalan havaalanı inşaatını yeniden Çorum’un gündemine taşımıştı. Siyasi mahfillerde Vali’nin bu girişimine sıcak bakılmadı, hatta işadamlarıyla yapmayı planladığı istişare toplantısının önü kesildi, yukarıdan iptal ettirildi.
Ama, “havaalanı” konusunu Çorum’un gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Zira, komşu Tokat’a ikinci havaalanının yapılacağını, 80 bin nüfuslu Yozgat’a devasa bir havalimanı yapımına başlanmak üzere olduğunu, Rize-Artvin havaalanı için 750 milyon lira harcanıp denizin doldurulacağını öğrenen Çorumlular, 250 bin nüfuslu kentin “önemsiz” sayıldığı hissine kapılıyor ve inciniyorlar.
Daha önce de yazdık; hızlı tren milyar dolarlık yatırım, havaalanı ise taş çatlasa 40 milyon liralık…Kimse, “Biz daha büyük yatırım yapıyoruz” diye hızlı treni havaalanının karşı kefesine koymaya kalkmasın! Hele de “Merzifon var ya…” demeyi kimse aklından geçirmesin! Hani Merzifon?...Çorumlu havaalanı isteğinde yerden göğe kadar haklıdır ve “bu sevda bitmeyecektir”!..
Bildiklerimizi, düşündüklerimizi yazmaya, yaşadıklarımızı hatırlatmaya devam edeceğiz.
Editör: TE Bilisim