Ulukavak Mahallesi’nde bulunan 2 Nolu Sağlık Ocağı’na dair çürük raporu verildiğini anımsatan Kılıç, “Bahsi geçen çürük raporu, şehrin sağlık idarecileri tarafından da kabul edilmiştir. Bu binanın bu hailiyle hizmet vermesi çalışanlar ve hizmet alan mahalle sakinlerimiz açısından hayati risk oluşturmaktadır. Bu binanın acilen tahliye edilmesi ve yakın bir yerde faaliyetine devam etmesi mutlak gereklidir” dedi.
Ulukavak Mahallesi Yaşatma, Dayanışma Derneği olarak bu sıkıntılı durumu mahalle sakinlerinin huzuru ve sağlığını düşündükleri için takip ettiklerini belirten Kılıç, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Yıkım kararı alınmış olan sağlık ocağının, Mavral Sokak üzerinde bulunan eski Ufuk Kreş olarak bilinen alana yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bahsi geçen alan, mevcut sağlık ocağı arsasına göre daha büyük ve A sınıfı bölge kliniği olacak özelliktedir. Daha yüksek ve nitelikli sağlık hizmetlerinin bu tür bir yapı yapılması halinde verilmesi, hem vatandaşın hem de çalışan sağlıkçıların yararına olacağı kanısını taşıyoruz. Vatandaşların hastane kapılarında yığılmasını önleyecek ve de vatandaşın hastaneye erişimi için vakit kaybını önleyecektir.” (Haber Merkezi) 
 

Editör: TE Bilisim