Çorum’a 15 kilometre uzaklıktaki, 70 haneli yaklaşık 350 nüfuslu Kuruçay köyünde hiçbir GSM operatörü çekmiyor.

Köyde yaşayan yaklaşık 150 cep telefonu kullanıcısı, görüşme yapabilmek için bir kilometre yürüyerek köyün dışındaki tepeye tırmanıyorlar. Köylüler, burada da daha rahat görüşme yapabilmek için ellerinde telefon çekim alanı arıyor. Bazıları da köyün camisinin minaresine çıkarak acil durumlarda görüşme yapmaya çalışıyor.

MUHTAR “CEP TELEFONLARI ÇEKSİN EV TELEFONLARINI KAPATTIRACAĞIM”

Köy Muhtarı Davut Yüksel, 13 yıllık muhtar olduğunu belirterek köyün çukurda kaldığı için hiçbir GSM operatörünün çekmediğini söyledi.

Yüksel yaptığı açıklamada “3 yıldır köyümüzde telefonların çekmesi için uğraş veriyorum. Şunu da taahhüt ediyorum ki, Köyümüzde cep telefonları çekmeye başlarsa normal telefonların hepsini kapattıracağım. Acil durumlarda köyde ev telefonu olan komşunun telefonunu kullanabiliyoruz. Ya da köyün bir kilometre dışındaki tepeye çıkıp çeken yenden konuşabiliyoruz. Tabi bu durum herkes için zor oluyor. Biz köyümüzde cep telefonlarının çekmesini istiyoruz” diye konuştu.

“TEPELERE TIRMANIYORUZ”

Mustafa Bağlı ise “Köyümüzde cep telefonları çekmiyor. Eğer görüşme yapmak isteyen olursa tepelere tırmanıyoruz ve çeken yerlerde görüşmelerimizi yapıyoruz” dedi.

“BABAM BAYILDI, TEPEYE ÇIKIP 112 ACİLİ ARADIM”

Yine köy sakinlerinden Fatih Erdoğan ise “ Babam camide baygınlık geçirmişti. Ambulansı aramak için tepeye koştum ve ambulansı aradım. Zaman kaybettiğim için ambulans 15 dakika geç geldi.” Diye başından geçeni anlattı.

MİNAREYE ÇIKIP CEP TELEFONU İLE KONUŞTU

Caminin minaresine çıkan bir başka köylü Dinçer Tabakçı da, metrelerce yüksekten gazetecilere “ Telefon burada çekiyor. abi valla çekiyor” diye sevincini paylaştı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim