MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Ünlü, Türkiye Kamu Çalışanları kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) başkanı Fikrek Aktağ, Türkiye Kamusen İl Temsilcisi Selim Aydın ve partililer katıldı.

Bayramlaşmada konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, bayramların umutsuzluğun koyu sisini dağıtan günler olduğunu belirtti. “Kurban, birbirimize daha yakın durmanın, birbirimizi tanıyıp önyargıları parçalamanın mübarek ve muazzez bir imkanıdır” diyen Aras, kavgada hayır olmadığını dile getirdi. Bu bayram da mazlumların çığlığının dinmediğini, Türkiye’nin hassas ve kırılgan gündemi devamlı suretle kötüleşirken, gönül coğrafyalarımızdan gelen kara ve acı haberlerin insanları daha da üzdüğünü ifade eden Aras, “Müslümanlar zalimlerin, insan canından, insan kanından nemalanan gaddar ve barbarların kurbanı olmaktadır. Maalesef Myammar’daki insanlık trajedisi ve Müslümanların katledilmesi insanlığın gözleri önünde cereyan etmektedir. İnsanı kriz felaket boyuttadır. Uluslararası toplumun bu tür feci olaylara ilgisiz ve duyarsız kalmaması en içten beklenti ve temennimizdir.

Bir diğer sorun da Türkmeneli’nde yaşanmaktadır. Peşmerge yönetimi 25 Eylül’de yapmayı planladığı sözde Kürdistan referandumunda hala inat ve ısrar etmektedir. Bunun yanında, 29 Ağustos’ta toplanan Kerkük vilayet Meclisi’nin sözde referanduma Kerkük’ü de dahil etme kararı rezaletler ve hıyanetler serisine yeni bir ilavedir. Barzani Türkiye’yle inatlaşmaktadır. Amerika’dan aldığı destekle hareket etmektedir. Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli ve asla müsaade edilmemelidir. Çünkü Türkmeneli Türk’ün öz yurdudur” dedi.

Bayramın kavuşmanın, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın sıcacık tebliği olduğunu kaydeden Mehmet Akif Aras, Bayramların millet olmanın, birlik içinde yaşamanın, ihanet kuşatmasını yaracak dirayet ve direncin mübarek bir kaynağı olduğunu vurguladı. Türk milletinin sözünü, değerlerini ve hedeflerini heyecanla taşıdıklarını ifade eden Aras, “Biz Türk milletinin varlığını, bağımsızlığını ve bin yıllık kardeşlik hukukunu cesaretle savunuyoruz. Son yurdumuza gözümüz gibi bakıyor ve bakmaya da devam edeceğiz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim