Çorum’da 6 eğitim sendikasının temsilcileri Valiliğin öğretmenin boş gününe nöbet uygulaması kararına ilişkin kararına ortak tavır almayı kararlaştırdı. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir Sen Şube Başkanlığı’nda bir araya gelen 6 eğitim sendikasının temsilcisi, yaptıkları değerlendirme toplantısında Valilik kararını masaya yatırdı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Eğitim İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Anadolu Eğitim Sen (AES) Çorum İl Temsilcisi Nihat Örs ve Özgür Eğitim Sen Başkanı Serdar Efe ve diğer sendika yöneticilerinin katıldığı toplantıda Çorum Valiliği’nin öğretmene boş güne nöbet uygulaması kararına karşı ortak tavır alınması için görüş birliğine varıldı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Çorum’da eğitim sancılı başlıyor. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılı sancılı başladı. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen öğretmenin boş gününe nöbet konusu tekrar gündeme geldi. Bu konu ile ilgili Eğitim Sendikaları ortak bir tavır almak için bir araya geldi.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin 2018/105 sayılı kararıyla derslerin belli günlere toplanarak boş gün ihdas edilmesi ve nöbetin o güne verilmesinin yürütmesi durdurulmuşken, Çorum Valiliği’nin bu konuda ısrarcı olması eğitim camiasını tedirgin etmiştir. Gelinen bu noktada eğitim sendikaları durum değerlendirmesi yaparak, her türlü ortak tavır alacakları hususunda görüş birliğine varmıştır”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim