Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda Tarife Komisyonu’nun 2018 yılı su ücretleri tarifesine ilişkin bir konuşma yapan Külcü, “Yeni abonelerden artık depozito parası alınmıyor. Ön ödemeli sisteme geçildi. Şu anda 10 bin civarında abonemiz var. Yeni dönem tarifelere bakıldığında yüzde 10 civarında bir artırım var. Ana hatlarıyla zam oranının yeniden değerlendirilmesi mantığıyla hareket edildi. Burada bir önceki yılın değerlerinin korunması amaçlandı.

Tarife komisyonunun çalışmasında esas olan su tarifesidir. Su faturalarıyla ilgili son 1 yıldır hak etmediğimiz eleştirilerle karşılaştık. 9’uncu kez tarife komisyonunun çalışmasını yapıyoruz. Her yeni yıl başına geldiğimizde etrafımızdaki 7-8 ilin su fiyatlarını alıyoruz. Bunlardan ne daha yüksek ne de daha düşük yaptık, orta yolda gidelim istedik. Son sene bölgenin en ucuz 3’üncü su tarifesine sahip olmamıza rağmen, sanki Türkiye’nin en yüksek su tarifesini uyguluyormuşuz gibi bir durum ortaya çıktı. Bazen var olan durum, insanların düşüncesiyle birebir örtüşemiyor. Ne yazık ki 2017’de böyle bir süreç yaşadık.

Biz bunca hizmeti hemşehrilerimiz için yapıyoruz. Ne kadar gelirimiz olursa, o kadar iş yapabiliriz.10 lira aldığımız yerden 7 lira alırsak, 10 liralık işyerine de 7 liralık iş yaparız.

2018 yılı itibariyle bölgenin en ucuz suyunu kullanacağız. Suyu 2.3’den 1.99’a çektik. Burada ‘Karadağ duruma el koydu su fiyatları indiriliyor’ şeklinde bir internet sitesinde fevkalade çirkin bir başlık atıldığını gördüm. O başlığı kullanan arkadaşların Çorum Belediye Meclisi’nden özür dilemesi gerekiyor. Böyle bir şey demokrasinin ruhuna aykırıdır” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim