Araştırmacı Yazar İsmail Kılıçarslan’ın konuşmacı olarak katıldığı Dünya 5’ten büyük mü? İsimli söyleşi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu söyleşinin açış konuşmasını yapan İsmail Yağbat, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, Çanakkale Savaşı’nın da bunun bir örneği olduğunu dile getirdi. Dünyanın güçlü devletlerine karşı Çanakkale’de mücadele verilirken şimdi de o devletlerin kullandıkları şer odakları karşısında mücadele verildiğini söyleyen Yağbat, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceği söylemlerinin ve kararlı mücadelenin terörün batı illerine kaymasına neden olduğunu anlattı.
İsmail Kılıçarslan ise konuşmasında, Ülke üzerinde hangi oyun oynanırsa oynansın tarihte olduğu gibi kaybedenlerin yine onlar olacağını ve bu ülkenin dirliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanların asıl büyük kaybını ahirette yaşayacağını söyledi.
Dünya 5’ten büyük mü? kavramını anlamak için tarihi bir perspektife ihtiyaç bulunduğu anlatan Kılıçarslan, tarihe bakıldığında sömürgelerin savaşlara neden olduğunu, bunun mağdurlarından birisinin de Osmanlı olduğunu söyledi. Paylaşım savaşlarının bitmesinden sonra bir daha savaşların olmaması için gereken paylaşımların yapıldığını ve Birleşmiş Milletlerin kurulduğunu dile getiren Kılıçarslan, B.M.’nin 5 daimi üyesinin veto hakkı bulunduğunu ve diğer ülkeler ne karar alırsa alsın bu 5 ülkeden birinin veto etmesi durumunda o kararın geçmediğini söyledi.
Dünyada nüfusun üç katını doyuracak kadar yiyecek üretildiğini anlatan Kılıçarslan, bu kadar yiyecek üretilmesine rağmen bir tarafa bakıldığında insanların açlıktan öldüğünü ifade etti. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaşayanların hayatlarını rahat devam ettirmesi için çok sayıda ülkenin geri kalmaya devam ettiğini belirten Kılıçarslan, Vahşi kelimesinin sadece kendisini düşünen canlılara yakıştırıldığını kaydederek, Dünya’daki vahşilerin doğuda değil batıda yaşadığını vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim