Bilindiği gibi geçtiğimiz ay Çorum’a gelerek Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan meclis toplantısında Çorum’un savunma sanayi alanında önemli işlere imza atabileceğin idile getiren BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın sözlerinin ardından ilimizdeki makine sanayicileri bir araya gelerek Vali Necmeddin Kılıç öncülüğünde bazı toplantılar yapmıştı.

Bu toplantıların ardından ise Vali Kılıç ile beraberindeki bazı Çorumlu sanayiciler yarım asırlık köklü bir geçmişe sahip bulunan ve son olarak “Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği” içinde yer alan BMC Otomotiv’in İzmir’deki fabrikasını gezerek bilgi almıştı. Çorumlu imalat sanayisinin temsilcileri ilimizin savunma sanayiinden daha çok pay alması için yaptıkları incelemenin ardından ilimize dönmüştü.

Şimdi ise ülkenin önemli savunma sanayi kuruluşlarından olan BMC’nin üst düzey yetkilileri Çorum’a geldi.

Vali Necmeddin Kılıç himayesinde Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yerli ve milli savunma sanayiine ürün/parça tedarik edilmesi noktasında BMC firmasından Satın Alma ve Lojistik direktörü İrfan Konur başkanlığındaki Satın Alma Müdürü Fevzi Savrun, Satın Alma Ekip Lideri-Trim, Motor ve Elektronik sorumlusu Anıl Kına, Satın alma Ekip Lideri-Mekanik Sorumlusu Gökhan Çakın ve Satın alma ekip Lideri-Sac, Talaşlı İmalat ve Hammadde Sorumlusu Mehmet Güleçten oluşan 5 kişilik heyet ilimize gelerek makina sektörü sanayicileri ile bir araya geldi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, sanayiciler ve BMC yetkilileri katıldı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantının ardından ikili görüşmelere geçildi. Heyet öğle yemeğinin ardından üretim durumlarını yerinde inceledi. Heyet bugün de işletme ziyaretlerini sürdürecek. BMC yetkilileri daha sonra Çorum Müzesi ve Hattuşa’yı ziyaret ettikten sonra ilimizden ayrılacak.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim