Bilindiği gibi geçtiğimiz ay Çorum’a gelerek Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan meclis toplantısında ilimizin savunma sanayi alanında önemli işlere imza atabileceğin idile getiren BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın sözlerinin ardından ilimizdeki makine sanayicileri biraraya gelerek Vali Necmeddin Kılıç öncülüğünde bazı toplantılar yapmıştı.

Bu toplantıların ardından ise Vali Kılıç ile beraberindeki bazı Çorumlu sanayiciler yarım asırlık köklü bir geçmişe sahip bulunan ve son olarak “Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği” içinde yer alan BMC Otomotiv’in İzmir’deki fabrikasını gezerek bilgi almıştı. Çorumlu imalat sanayisinin temsilcileri ilimizin savunma sanayiinden daha çok pay alması için yaptıkları incelemenin ardından ilimize dönmüştü.

Şimdi de ülkenin önemli savunma sanayi kuruluşlarından olan BMC’nin üst düzey yetkilileri ilimize geliyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada

Vali Necmeddin Kılıç himayelerinde Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde yerli ve milli savunma sanayiine ürün/parça tedarik edilmesi noktasında BMC firmasından Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk başkanlığında 6 kişilik bir heyetin ilimize gelerek makina sektörü sanayicileri ile bir araya geleceği vurgulandı.

BMC Yönetim Kurulu üyesi Taha Yasin Öztürk ve beraberindeki heyetin 11 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 09.00’da Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’ndaki programa katılacağı vurgulanan açıklamada açılış konuşmalarından sonra BMC grubunun tanıtımı, satın alma süreçlerinin ele alınacağı vurgulandı.

Heyet sanayicilerle katılacağı öğle yemeğinin ardından ise 13.30-18.00 saatleri arasında işletmelerle ikili görüşmelerde bulunarak üretim durumlarını yerinde görecek. BMC heyeti saat 19.00’daki akşam yemeğinin ardından dinlenecek. Heyetin 12 Aralık 2017 Salı günü ise saat 09.30-12.30 saatleri arasında işletme ziyaretlerine devam edeceği, öğle yemeği, Çorum Müzesi ve Hattuşa gezisinin ardından ise ilimizden ayrılacağı ifade edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim