İl ve İlçe Belediye Başkanlarının darbe girişimlerine karşı Devletin ve anayasal düzenin yanında olduklarının mesajı verdiklerini belirten kılıç şunları söyledi. “Anadolu coğrafyası ile tanıştığımız 1071 tarihinden itibaren bu kıymetli coğrafyada yaşamanın bir bedeli oldu. Bu bedeli nesiller boyunca ödedik. Nesiller boyunca bayrağımız en yukarda dalgalansın diye, bayrağımız solmasın diye kan döktük. Bu bin yıllık süreçte Çorumlu yiğitler de bayrak solmasın diye kan döktü. Nesiller boyunca Çorum ve Çorum’un yetiştirdiği evlatlar coğrafyanın her tarafından devletin bekası için vatan millet din için destanlar yazdılar” dedi.
“GÖRDÜĞÜMÜZ EN ALÇAKÇA İHANET GİRİŞİMİ”
15 Temmuz darbe girişiminden sonra da büyük bir duyarlılık ve mücadele ortaya konulduğunu ifade eden Vali Kılıç, “Gördüğümüz en alçakça ihanet girişiminden haberin duyulması ile beraber vatandaşlarımız sokaklara döküldüler. Göz yaşartıcı, göğüs kabartıcı manzaralara imza attılar. Devletimizi, vatanımızı, anayasal düzeni korumak için inanılmaz bir refleks gösterdiler. Birlik ve beraberlik en üst düzeydeydi. Devletimizin tüm kurumları, tüm belediyelerimiz, akademisyenlerimiz halkımızla, sivil toplumumuzla, siyasi partilerimizle el ele, gönül gönüle, omuz omuzaydı. Bugün ilimizdeki anayasal düzenimin en önemli fonksiyonlarını icra eden tüm belediyelerimiz, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir vücut olarak birlik ve berberlik içerisinde toplandılar ve bugün öğleden önce bir deklarasyon yayınladılar;
“BUGÜNE KADAN MEYDANLARI BOŞ BIRAKMADIK”
‘Biz bugüne kadar meydanları terk etmedik. Başkomutanımızın emirlerini icra ettik. Devletimize vatanımıza sahip çıktık’ dediler. Bu kararlarını, bu iradelerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsil edildiği makam olarak valilik makamına gelerek bundan sonra şartlar ne olursa olsun bir olacaklarını bize beyan ettiler. Bundan sonra şartlar ne olursa olsun, devletin ve anayasal düzenin yanında olacaklarını beyan ettiler. Onların bu tavır ve davranışları göğüs kabartıcıdır. Bizim için onurdur, güçtür” dedi.
ÇORUM HALKI BAŞIRILI BİR SINAV VERDİ
Kılıç, “Onların bu iradelerini saygı ile takdir ile karşılıyorum. Bu iradeler karşısında kelimelerin yetmediğini görüyorum. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. Göz altılarla ilgili sorulan bir soruya ise, “Gereği yapılıyor. Akşam farklı bir rakam, yarın sabah farklı bir rakam göreceksiniz. Bizim töremizde ihanet affedilmez” dedi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim