Buhara Kadın Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda çocuk ve veli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Çorum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin, proje ortaklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, çalışmaların ekim ayına kadar devam edeceğini ifade ederek, bu projeler kapsamında çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ve bu faaliyetlerde de 70 kadar gönüllü annenin görev aldığını anlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da konuşmasında, devletin sosyal bir devlet olduğunu ve hizmet parolasının kimsesizin kimsesi olmak şuuru olduğunu dile getirdi. Candan, “Belediyemiz de yetim dostu bir belediye. Yoksullara yardım etmeyi önceleyen bir belediyeyiz. Bize en büyük mutluluğu, yoksula, yetimlere ve muhtaçlara yaptığımız yatırımlar veriyor” dedi.

Vali Yardımcısı Adem Saçan da konuşmasında son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaptığı büyük hamlelerden birisinin aile ve sosyal politikalar alanında olduğunu ifade etti. En büyük duyduğu eksikliğin, dezavantajlı kesimle ilgili özellikle kadınlara koruyucu tedbirler alınmamış olduğunu belirten Saçan, “Bu durum bizi çaresizlik içinde bırakmıştır. Aile ve sosyal politikalar kurumu kuruldu ve bu müdürlük bünyesinde çalışmalar yapılmıştır. Şimdi devletin dezavantajlılar arasında elini uzatmadığı kesim yoktur” şeklinde ifadede bulundu. Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından törene katılan çocuklara bisikletleri teslim edildi. Çocuklar daha sonra belediyenin davetlisi olarak lunaparkta eğlendiler.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim