BAŞKAN ÇITAK, BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Sunuculuğunu Yağız Gamsız’ın üstlendiği gecede bir açış konuşması yapan Erdek Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Çıtak, gecenin organizesinde destek verenlere teşekkür ederken, köylerinin sorunları hakkında bilgiler verdikten sonra birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Köy halkını derneğe sahip çıkmaya da davet eden Başkan Çıtak, “Gayemiz köyümüzün sorunlarına çözüm bulmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Gönül isterdi ki, bu etkinliğimizi köyümüzde bir şenlik havası içerisinde gerçekleştirebilmekti. Bu vesile ile gecemizin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA GECESİ, PARTİ VE STK’LARI DA BULUŞTURDU

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İl Başkan Yardımcıları Güngör Atak, Arap Gürlek, Türkmen Aksoy, Sefa Batak, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seval Yürekli, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP Milletvekili adayı Mehmet Tahtasız, CHP Milletvekili Aday Adayı Erkan Özbal, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, EMEP Yöneticisi Muharrem Özünel, Eğitim Sen Şube Sekreteri Hıdır Aygün, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum İl Dernekler Masası Müdürü Mustafa Bayrak, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Anadolu Hitit Dernekler Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, dernek yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı dayanışma gecesinde Kadeş Halkoyunları Grubu da bir gösteri sundu.

Aşık Devrani mahlasıyla tanınan Eşençaylı Celal Devran da seslendirdiği parçaları ile geceye ayrı bir renk kattı.

TOKATLI SANATÇI FİLİZ AĞAR TÜRKÜLERİ İLE RENK KATTI

Ayrıca köy derneğine maddi destek amacıyla çeşitli çekilişlerin de yapıldığı gecede bir semaver de açık artırmaya çıkarıldı.

Yapılan açık artırma sonunda semaver 3 bin 500 lira ile Özkan Emlak’tan Hasan Özkan da kalırken, üzerinde Hz. Ali, Hünkar Hacı Bektaşi Veli, Mustafa Kemal ve Aşık Mahsuni Şerif’in portrelerinin yer aldığı halılar da 500’şer TL’ye sahiplerini buldu.

Dayanışma gecesi, yerel sanatçı Demet Akpınar ve Tokatlı ses sanatçısı Filiz Ağar’ın seslendirdiği türküler eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim