Yaklaşık üç yıl önce, 1 Ocak 2016 tarihinde, gazete satış fiyatını 40 kuruştan 50 kuruşa, yıllık abone bedelini de 140 liraya çıkardık. İlan-reklam ücretlerinde yine küçük düzeltmeler yapmakla yetindik. Bunca yıl boyunca maliyetlerimizde meydana gelen olağanüstü artışları, okurlarımıza ve ilan-reklam müşterilerimize yansıtmamak için büyük özverilere katlandık.

Takdir edilecektir ki, son ekonomik çalkantıların ardından, başta kâğıt olmak üzere tüm girdilerimiz arttı. Her türlü giderimiz katlandı. Buna karşılık gelirlerimiz artmak yerine azaldı. Ama, değil mi ki, enflasyona karşı verilen mücadele “topyekûn” ve “ulusal” bir nitelik kazandı, ÇORUM HABER de -ekonomik sıkıntıların sebebine ve seyrine bakmadan- bu mücadelede yerini almakta tereddüt etmeyecektir.

1 Ekim 2018 günlü ÇORUM HABER’in sürmanşetinde, “Üreten kesimin gözünü ihracata dikmesi şart…Alışverişi canlandırmak piyasa aktörlerinin görevi! Ekonomik açıdan daralma dönemleri reklâma yönelmenin tam zamanıdır” demiştik. Şimdi, tarifemizi yükseltmek yerine, üç ay boyunca % 10 da indirim uygulayarak, enflasyonla mücadeleye omuz vermeyi ulusal bir görev sayıyoruz.

“Çorumluyuz, birbirimizden sorumluyuz” diye bir özdeyişimiz var. Çorum ekonomisinin düze çıkması için hepimiz, ama hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Birbirimize sahip çıkacağız, kurumlarımızı, firmalarımızı yaşatmak için maddi-manevi azami fedakârlığa katlanacağız. Daha yaşanır, daha kalkınmış, daha müreffeh bir Çorum için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız.

Uygun zeminin oluşturulmasını, gerekli desteklerin sağlanmasını devletten beklemeye de o zaman hakkımız olacak. Hep söylediğimiz gibi, başka Çorum da yok, başka Türkiye de…Hepimiz aynı geminin içindeyiz; Allah korusun gemi batarsa hepimiz birlikte batacağız. Ama, bu gemiyi batırmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini, bağımsız ve özgür olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Kararlıyız, inançlıyız.

Editör: TE Bilisim