8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Devlet Tiyatrosu Salonu’nda kutlama programı düzenledi.
Kültür Merkezi’ne üye kadınların halk oyunları ve tiyatro gösterisi ile renk kattığı etkinlikte kadın ozanlar da, davetlilere Türk Halk Müziği konseri verdi.
Çok yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kutlama programı, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez’in açılış konuşması ile başladı.
Kadın Kültür Merkezi’nin yılda bir gün değil, yılın 365 günü kadınlara hizmet eden bir anlayış ile faaliyet gösterdiğini ifade eden Hakyemez, eğitim, sanat, sosyal ve kültürel çalışmalarla kadınlara hep destek olduklarını söyledi. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak kadınların, acılardan uzak, mutlu ve güzel günler geçirmesini dileyen Hakyemez, Merkez’e desteklerinden dolayı da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.



Programa eşi Hatice Külcü ile birlikte katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Kadınların hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var oldukları bir düzen temenni eden Başkan Külcü, yılın 365 günü sevgi ve saygı dileğinde bulundu.
Konuşmasında kadına yönelik şiddet olaylarını da kınayan Başkan Külcü, “Keşke toplumsal ve kültürel değerlerimizi doğru okusak ve kadınlarımıza o derece değer versek. Herkes dindar olmak zorunda değil ama ahlaklı olmak zorunda. Mesele sadece kadın meselesi de değil. Mesele insan olup olmama meselesi. Kadına yönelik şiddet konusunda atacağımız adımlar, şiddeti önlemeye yönelik olmalı. Ülkemizde bunu başarabilecek olanlar da kadınlarımızdır. Çünkü sağlıklı bir toplumun inşası, insanın sağlıklı yetiştirilmesi ile mümkün” dedi.
Başkan Külcü “Bu 8 Mart yeni bir başlangıç olsun. Bu tür acıların bir daha yaşanmadığı, insanların birbirlerine sevgiyle, saygıyla ve hoşgörü ile baktığı bir gün olsun” diyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kutlama programı, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri ile devam etti. Solo parçaların da seslendirildiği koronun şefliğini Çorumlu sanatçı, bağlama üstadı Özdemir Öztürk üstlendi.
Programın sonunda ise “Kadın Objektifinden Kadın” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere para ödülü verildi. Yarışmada ‘Hayatın Yükü’ isimli eseri ile birinci olan Enise Ağbal’a ödülünü Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara verdi.



İkincilik ödülünü almaya hak kazanan Rukiye Okumuş’a ödülünü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü takdim etti. Yarışmada, Ümmühan Yazıcı’ya üçüncülük, Büşra Eyvazlı’ya da mansiyon ödülü verildi.
Ödül töreninin ardından Devlet Tiyatrosu Fuayesi’nde, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi üyesi kadınların çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.




(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim