Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak üzere Ankara’ya gidenler arasında yer alan ve saldırıda hayatını kaybeden Emine Ercan’ın posterlerinin de taşındığı eylem kapsamında Özdoğanlar Kavşağı’nda bir araya gelen çok sayıda sendika üyesi ve vatandaş, Saat Kulesi’ne kadar yürüdü. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve partililerin de katıldığı programda sloganlarla yürüyüşe geçen çok sayıda vatandaş, Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Emine Ercan’ın cenaze törenine katılmak amacıyla Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na hareket etti.
KESK Dönem Sözcüsü ve BES Çorum İl Temsilcisi Ertuğrul Alper, saat kulesi önünde yaptığı basın açıklamasında; ölüm haberlerinin sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte asker, polis veya sivil hiçbir vatandaşın ölümüne tahammülün kalmadığını dile getirmek amacıyla barış diyebilmek için Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ortaklaşa “Emek, Barış ve Demokrasi” talebi ile miting düzenlediğini ve bu mitinge çok sayıda vatandaşın katılmak üzere Ankara’ya gittiğini belirterek, meydana gelen patlama ile türkülerin yerini çığlıkların aldığını ifade etti.
Etrafta cansız bedenler varken, insanlar yaralılara müdahale etmeye çalışırken çevik kuvvet ve TOMA’nın yaralıların ve müdahale etmek isteyenlerin üzerine biber gazı sıktığını söyleyen Alper, böyle bir müdahaleyi beklemediklerini dile getirdi.
Ankara’nın göbeğinde cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının yaşandığını ve bu katliamda 158 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını anlatan Ertuğrul Alper, ambulanslardan önce çevik kuvvet, TOMA ve itfaiyenin bölgeye geldiğini bu durumun patlamanın yaşandığı alanda kaybedilenlerden daha fazlasının hastanelerde ölmesini de açıkladığını söyledi.
Bu ülkede barış istemenin bedelinin canlarla ödendiğini anlatan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, “bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlar da mutlaka cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir. Her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları yıkılacaktır” dedi.
Barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam taleplerinden korkanların daha fazla korkması gerektiğini ifade eden Alper, artık daha fazla kenetleneceklerini ve taleplerin mücadelesini daha da yükselteceklerini belirtti.
AKP’nin ülkeyi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığını ama olmadığını, ama ülkeyi bu bataklığa kendilerinin çevirdiğini söyleyen Alper, “400 vekil değil, 4000 vekiliniz bile olsa bu ülkeyi yönetme şansınız kalmamıştır. Halen yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bir süreçte, yüzün üstünde ölü, yüzlerce yaralı arkadaşımızın tedavileri devam etmektedir. Katliamda kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı saygı ile anıyor, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.






(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim