Bilim Fuarının açılışına Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, davetliler ve öğrenciler katıldı. Fuarın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halit Güneş, her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkarak bilim fuarı düzenlediklerini belirterek, her öğrencinin bilime iz bırakabilmesinin sağlanacağı düşünülen bu program kapsamında 20 öğretmen rehberliğinde 80 öğrencinin 24 proje sunumu yaptığını belirtti. 2 TÜBİTAK 4006 bilim Fuarı yarışması başvurusu 1 tanede Uluslararası drone yarışması başvuruları bulunduğunu kaydeden Güneş, fuarın gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

Belediye başkanı Zeki Gül de konuşmasında ülkede böyle bilimsel şenliklerin yapılmasının Türk milletinin diğerlerinden aşağı olmadığı ve onlardan daha iyi durumda olduğunun bir kanıtı olduğunu söyledi. Aselsan’da hayatını kaybeden bilim şehitlerinin de unutulmaması gerektiğini söyleyen Gül, dış güçlerinin etkisi ile bu bilim insanlarının intihar etmiş gibi gösterildiğine inandığını anlattı. Çorum’daki bir fabrikada bir tanktın nişangahının elektronik olarak üretilebildiğini belirten Başkan Gül bu çalışmaların mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Törene katılanlar stantları ziyaret ederek hazırlanan projelerle ilgili öğrencilerden bilgi aldı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim