Toplantıya Çorum’u temsilen ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi ve kısa adı ÇORİMDER olan Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ayhan Boyraz ile Genç ÇORİMDER Koordinatörü Semih Dumlu katıldı.

Yaklaşık 500 il ve ilçe derneğinin katılımıyla 12-14 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kurultay’ın ilk gününde “Bilgi ve hikmetle” mottosu ve manifestonun açıklandığını belirten Ayhan Boyraz, ikinci gün ise Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen piknikte, satranç ve futbol müsabakalarında başarılı olan kişi ve takımlara kupalarının verildiğini söyledi.

İmam Hatiplerle ilgili önemli konuların, alanında uzman isimler tarafından masaya yatırıldığını aktaran Boyraz, bundan sonraki çalışmalarda bilgiye ulaşmanın ve bilgiyi yaymanın çok hızlı ve çok kolay olduğu bir dönemde gençlerin bilgiden ilmi süzme kabiliyetini kazanmalarını ve elde ettikleri ilmi, hikmetle kavrayıp sunabilmelerinin hedeflendiğini kaydetti.

Kurultay’ın sonunda, hazırlanan 8 maddelik sonuç bildirisinin ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız tarafından okunduğunu kaydeden Boyraz, İmam Hatip mensupları olarak bilgiyi ve hikmeti vazgeçilmez şiar olarak gördüklerinin altını çizdi.

Ayhan Boyraz, Kurultay’da Hemşehrimiz Dr. Mehmet Sarı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve yazar Yusuf Kaplan gibi pek çok isimle de sohbet etme imkânı bulduğunu sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim