Çorum’da suit otel eksikliğini gidererek büyük bir boşluğu dolduran Bilge Suit Otel’in apart kısmının tamamen kapatıldığı belirtilirken, yurt öğrencilerin kaldığı bölümde normal otel olarak hizmet vermeye başladı.
Bilge Suit Otel Sahibi Erdem Göze, oteldeki yenilikleri tanıtmak ve kamuoyuna açıklamak için bir basın toplantısı düzenledi. 20 Kasım 2015 tarihinde Gazi Caddesi Vergi Dairesi yanında açılarak müşterilerinin hizmetine başlayan Bilge Suit Otel'in hemen arkasındaki binanın kız öğrenci yurdu olarak faaliyetlerini devam ettiğini hatırlatan Erdem Göze, başlangıçta öğrenci yurdu olarak tasarladığı binayı yeniden düzenleyerek otel yatırımına dönüştürdüklerini vurguladı.
Bilge Suit Otel sahibi Erdem Göze, beraberinde babası Ercan Göze, İşletme Müdürü Barış Çalışkan ve Personel ve Ön Büro Müdürü Barış Çırpıntı ile birlikte düzenlediği toplantıda verdikleri hizmetler ve yaptıkları yatırımla ilgili bilgi sundu.
7 katlı otel binasında 14'ü suit oda, 3'ü balayı suiti olmak üzere toplam 45 oda bulunduğunu, suit odaların bir kısmının bağlantılı, bir kısmının da uzun süreli kalacak aileler için içerisinde mutfağı da olan otel odası şeklinde düzenlendiğini anlatan Göze, binada lobi, idari ofisler ve 100 kişilik yemek ve kahvaltı salonunun da yer aldığını kaydetti.

Otelin toplam 135 yatak kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Göze, açık büfe kahvaltının yanı sıra sulu yemek ve fast food ve ızgara çeşitlerini de içeren zengin bir menüyle akşam yemekleri ile de müşterilere hizmet vermeye devam ettiklerini açıkladı. Göze otelde yeni dönemde bazı düzenlemelerin daha yapılacağını vurguladı.

Temel amaçlarının Çorum'a hizmet ederek ilimize gelecek konukları en iyi şekilde ağırlamak olduğunu anlatarak turizm faaliyetlerinin canlanmasına olanak sağlayarak turist sayısının artmasına katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Erdem Göze, “Çorum'un tanıtım eksikliği söz konusu. Büyük değerlere, zengin bir tarihi, kültürel birikime, güzel bir coğrafik yapıya sahip olmamıza rağmen Çorum'un yeterince tanıtılamadığını ve gelen turistlerin son derece az olduğunu üzülerek görmekteyiz. Çorum'un tanıtımına katkı sağlamak, çevre illerde yoğunlaşan turist akımını Çorum'a çekmek istiyoruz. Hititlerin başkenti olan Çorum'da Alacahöyük, Hattuşa, Yazılıkaya, Şapinuva gibi büyük tarihi zenginliklerimizin yanısıra İncesu Kanyonumuz, yaylalarımız, inanç turizmi açısından büyük değerlerimiz, evliyalarımız, sahabelerimiz mevcut. Büyük bir avantaja sahip olmamıza rağmen bu kente turist çekmekte zorlanıyoruz. Bizler de yapacağımız birtakım çalışmalarla gelen turist sayısının artırılmasına katsı sunmak istiyoruz. Ayrıca gerek memuriyet, gerek ticaret, gerekse başka işlerinden dolayı Çorum'a gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamayı temel vazifemiz olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
Otel İşletme Müdürü Barış Çalışkan da yaptığı açıklamada ilimizin özellikle tanıtım materyallerinin broşürler dışında sürekli yenilenmediğini, kendilerinin otelleri için hazırladıkları broşürler ve tanıtım eşyaları ile birlikte İstanbul ve İzmir’de bir çok seyahat acentası ile görüşmeler yaparak 2017 için Karadeniz turlarına çıkacak turistleri otellerinde ağırlamak için çaba gösterdiklerini ve bu konuda da bazı olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.
Yıllarca Sungurlu Mavi Ocak’ta çalıştığını anlatarak ilimize Hattuşa için gelen turistlerin konaklamadığını, Hattuşa’nın ardından Yozgat üzerinden Kapadokya’ya geçtiğini söyleyen Çalışkan, bu döngüyü değiştirmek için otel olarak ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapacaklarını da kaydetti.
Son derece konforlu, şık, hijyenik bir görünüme sahip olan Bilge Otel'de gelen müşteriler Hitit figürleri ile karşılaşıyor. Alanında uzman, turizm altyapısı güçlü personelle hizmetlerini sürdüren Bilge Otel, Çorum'un en işlek caddesinde, merkezi bir yerde bulunmanın da avantajlarını yaşıyor.

(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim