Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) Genel Başkanlığına geçtiğimiz ay seçilen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve MGF Yönetim Kurulu üyeleri; Genel Başkan Vekili Mehmet Ergün, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Tunç, İsmet Akıncı, Hafize Akıncı, Müjdat Çetin ve Ümit Babacan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevinde Rıdvan Duran’a başarılar dilerken, “Öncelikle, icra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmaya devam etmesi yönündeki, çabalarınız ve girişimleriniz nedeniyle meslektaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Ramazan Demir şöyle konuştu: " Girdi maliyetlerindeki artışlar sonucu sıkıntılı bir süreç yaşayan yerel gazetelerimiz rahat nefes aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Prof. Dr. Fahrettin Altun, BİK Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Zahid Sobacı ve sizin girişimleriniz, bölge milletvekillerimizin ilgisi ve meslektaşlarımızın desteğiyle süreç olumlu sonuçlandı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'e de Anadolu Basınının sesine duyarsız kalmadıkları için müteşekkiriz. Basın Meslek Yasası noktasında da desteklerini istiyoruz.”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran ise, yerel basının içinden geldiğini ve sorunlarını çok iyi bildiğini ifade etti. Sorunların çözümü için çalışacağını ve bu yönde verilecek her türlü desteğe kapısının açık olduğunu kaydeden Duran şunları söyledi: "Yerel medya toplumumuzun aynası, yerelin sorunlarını, güzelliklerini, halkın isteklerini ilgili mercilere yansıtan, halkla paylaşan güçlü bir sestir. Demokrasi yönüyle de olmazsa olmazlar arasındadır.”

“Gelişen teknolojiye paralel olarak gazetelerimizin yaşamını sürdürebilmesine yönelik çalışmalar içerisindeyiz. Hedefimiz yazılı basının hayatına devam etmesi. İnternet alt yapılarını güçlendirme noktasında eğitim yanında teknik desteğimiz olacak. Ayrıca önemli bir girişimimiz daha var. Sonuçlarını aldığımızda yerel basınımıza ciddi katkıları olacak.

Gazetelerimizin daha özgün, kaliteli ve sürekli içerik üretmelerinin önünü açmak amacıyla hem teorik, hem de pratik destekleri artırarak devam ettirmek gayretindeyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim