BİK Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca'nın açış konuşması ile başlayan toplantıda Karaca basın sektörünün geleceği konusundaki görüşlerini paylaştı.
Toplantıda Ankara Üniversitesi Öğr. Üyesi BİK Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Metin Kazancı da Basın İlan Kurumu'nun dünü bugünü ve yarını konulu bir konuşmada bulundu. Öğleden sonra gerçekleştirilen toplantıda ise BİK Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Özdemir tarafından basın mensuplarına Gazetelerin Sayfa Düzeni konusunda bilgi verdi. İlk gün yapılan oturumlarda ayrıca İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam "BİK ile resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler", İlan Hizmetleri Müdürlüğü memurları Bahadır Güneş ve Eda Pehlivan tarafından "195 sayılı kanun, resmi ilan fiyat tarifesi kurum yönetmeliği in resmi ilanlara ilişki. Uygulama esas ve usulleri", Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu ve Görkem Solmaz tarafından da "Kontrol kurullarının teşkili ve görevleri" konusunda bilgi verildi.
Programın ikinci gününde Resmi İlan ve Reklamlara ilişkin 67 sayılı Genel Kurum kararı, gazetelerin kontrol ve denetleme usulleri, resmi ilan yayını ile alakalı muhasebe uygulamaları ve bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve resmi ilanların elektronik ortamda alınıp dağıtılması konusunda bilgiler verildi.
Eğitim yapılan değerlendirme, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin’in kapanış konuşması ve sertifikaların verilmesi ile sona erdi.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim