Ulu Cami’de Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından şehitler için dualar edildi.
Gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan İnsani Değerler platformu Başkanı Zeki Kanbur, terörün,alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini belirterek, millete büyük bir acı yaşatıldığını söyledi. Rahmet elçisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği günün öncesinde, İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısında 44 canın şehit olduğunu dile getiren Kanbur, milletin yüreğinin yandığını ifade etti.

"Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına asla izin vermeyeceğiz"
Türkiye’nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör saldırılarına karşı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini dile getiren Kanbur, "Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere bugün burada ‘teröre karşı tek ses, tek yürek olduk’ diyoruz. Terörle bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere karşı, hep birlikte dimdik duruyoruz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün, birlik olma günüdür. Gün, kardeşlik günüdür. Bizler, ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konularında, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye her zaman hazırız. Teröre karşı gerekli bütün hukuki önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DAEŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terör örgütlerini lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. İnşallah, devletimizin güçlü duruşuyla bu sıkıntıları atlatacağız. Devletimiz, elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, birlik ve beraberliğe daha çok önem vereceğiz. Bu hain ve alçak saldırılar devletimizi ve milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacak. Terörden ve kaostan medet umanlar, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak" dedi.

"Albayrağa sarılmış tabutların arkasından, ayrılık acısıyla akan gözyaşlarını unutmayacağız" 
Toplumun tüm kesimleri olarak, sonuna kadar devletin ve güvenlik güçlerinin arkasında olduklarını dile getiren Kanbur, "Aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Ülkemizin her toprağında, huzurun ve refahın hâkim olduğu günleri göreceğiz. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Bizler, albayrağa sarılmış tabutların arkasından, ayrılık acısıyla akan gözyaşlarını unutmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün ve terörün, karşısında mazlumun ve masumun yanında olacağız. Yeni bir yıla girerken yapılacak kutlamalarda herkesi şehitlerimizin manevi şahsiyetlerine, yakınlarının kederlerine ve kan ağlayan masumların, kanlı gözyaşlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın. Birliğimizi dirliğimizi daim kılsın. Toprağımızda, gözü olanlara, minarelerden ezanı susturmak, göklerde dalgalanan al bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim