Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardio Vasküler Cerrahi (Kalp ve Damar Cerrahisi) bölümündeki hastalara bir ziyaret gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaklaşık iki yıl önce hizmete giren ve açıldığı günden bu yana 5 bin hastaya anjiyo, 302 hastaya ise kalp ameliyatı gerçekleştirilen bölümle ilgili olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Hastane yetkililerinden bilgiler aldı.
Dün sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarette Rektör Alkan’a Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı da eşlik etti.
Rektör Alkan ilk olarak Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Amasya’dan ambulansla getirilen ve 5 bininci anjiyo hastası olarak kayıtlara geçen Seyfettin Özkan’ı Kardiyoloji Servisi’nde ziyaret etti.
Seyfettin Özkan’a çiçek vererek geçmiş olsun dileğinde bulunan Rektör Alkan, aynı serviste tedavi görmekte olan diğer hastalarla da kısa bir süre görüştü.
Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu’ndan Özkan ve diğer hastaların sağlık durumları hakkında bilgi alan Rektör Alkan daha sonra Hastane’de açık kalp ameliyatı gerçekleştirilen 302. hasta olan Sadık Sert’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Burada da Kalp Damar Cerrahları Yrd. Doç. Dr. Adnan Yalçınkaya ve Yrd. Doç. Adem İlkay Diken’den hasta hakkında bilgi alan Alkan, bölüm doktorlarını yaptıkları başarılı operasyonlar nedeniyle kutladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim