6764 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre çırak öğrenci çalıştıran işyerlerine devletin 1 yıl süreyle teşvik vereceğini bildiren Oda Başkanı Köse, teşvikten yararlanmak isteyenlerin yanlarında çalıştırdıkları çırakların maaşlarını bir önceki ayın maaşını takip eden ayın 10’una kadar çırak öğrenci hesabına yatırılarak dekontunun da dosyalanması gerektiğini kaydetti.

Bu durumun teşvikten faydalanmak ve ileride hukuki sorun yaşamamak isteyen oda üyelerinin menfaatine olacağını belirten Mustafa Köse, çırak hesabına asgari ücretin 3’te 1’i yani 425 TL yatıranlara devletinde 283 TL katkı sunacağını ifade etti.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI FIRSATINI KAÇIRMAYIN

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Köse ayrıca, oda üyelerinin İşbaşı Eğitim Programı fırsatını da kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu.

İşyerlerinde en az 2 sigortalı çalıştıran oda üyelerinin bu teşvikten yararlanacağını dile getiren Köse, SGK ve vergi borcu olmayan tüm işverenlerin programdan yararlanabileceğini söyledi. Mustafa Köse, istihdama katkı sunmak isteyen tüm üyelerin İş-Kur İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim