Bilindiği gibi Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir kararla federasyona üye tüm ülkelerde 21 Mayıs tarihini "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Dünya Süt Günü’nün mübarek Berat Kandili’ne denk gelmesi nedeniyle kandil gecesi süt ve kandil simidi dağıtılması vatandaşlarca olumlu karşılandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği tarafından finanse edilen program kapsamında Akşemseddin Camii, Ulucami, İlim Yayma Cemiyeti Camii ve Veysel Karani Camii'nde Yatsı Namazı’ndan sonra cemaate süt ikram edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Dünya Süt Günü ve Beraat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında; “Tüm İslam âleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi iç huzura eriştirmesini Yüce Allah'tan diliyorum. Süt ve diğer süt ürünleri tüketiminin artması yönünde tüketim alışkanlıklarını değiştiren ve daha fazla süt tüketen bir toplum olmamızı temenni ediyor, tüm üreticilerimize bol kazançlı günler diliyorum” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim