Çorum’da 1190’lı yıllardan beri dillendirilen ancak bugüne kadar hayal edilemeyen, cesaret edilemeyen Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’ne kendisinin sahip çıktığını belirten Kenan Şahin, “Bu proje Çorum’un önünün açılması trafiğinin rahatlaması için şarttır, farzdır. Bu proje kim seçilirse seçilsin hayata geçmelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı projesinin ardından dün Belediye tarafından bir açıklama yapıldığını ve bu açıklamanın da bazı basın organlarında kendi projesinin çalıntı çıktığı şekilde yayınlanmasına tepki gösterdi. Şahin kendisinin Çorum’un ufkunu açacak ve kenti rahatlatacak 40’a yakın proje açıkladığını dile getirerek bu projelerin bazılarının da başkaları tarafından düşünülmüş olabileceğini vurguladı.

MHP İl Başkanlığı’nda Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ile diğer partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Şahin, “Hayatımın Projesi” dediği kendi projesi ile Belediyenin 2015 yılında hazırlattığı projenin farklı olduğunu anlatarak Çorum Belediyesi'nde görev yapan personelin ve yönetimin emeğinin zayi etmek gibi bir niyeti olmadığını, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Çorum Belediyesi’ni talip olan tüm adayların kentin yararına olan projelerinden yararlanılması gerektiği düşüncelerini paylaşan ve önemli olanın Çorum’un kazanması olduğunu söyleyen Kenan Şahin, “Benim projem ile Belediye’nin ki aynı değil. Biz projemizi açıkladıktan sonra çok sayıda tebrik mesajı ve telefonu aldık. Hattı eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Prof. Dr. Arif Ersoy ve Başkan Yardımcısı Saim Balcı da tebriklerini ilettiler. Sayın Külcü döneminde hazırlatılan bir proje olduğunu kendisinden öğrendik. Bizim kullandığımız görseller yüzünden projemizin çalıntı olduğu sözleri ortaya atıldı. Ben yapay plaj için Eskişehir’in, Teleferik projemiz için Uludağ’ın görsellerini de paylaştık. Bunlar bizim projemizin çalıntı olduğu anlamına gelmez. Zira AK Parti Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 32 mega projesinin 20’ye yakını ya Belediye’nin devam ettirdiği, ya da daha önceden hazırlanan projelerdir. Aşgın’ın tanıtımlarında hala Belediye’den alınan görsellere yer verilmektedir. Gönül isterdi ki, bizimle ilgili gösterilen duyarlılık Aşgın için de gösterilsin. Zira Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’nde Belediyeden aldığımız proje çizimleri ile bizim projemiz farklıdır. O projede yeşil alanlar ve yeraltı otoparkı yokken bizimkinde vardır. Girişi ve çıkış yerleri ise tamamen farklıdır. Bu proje 1990 yılında zamanın belediye başkanlarından Muzaffer Külcü’ye kadar geçen bütün başkanların yapmak istediği bir projedir” diye konuştu.

MHP Belediye Başkan adayı Şahin bu projenin Çorum’un geleceği için önemine bir kez daha değinerek “Keşke Belediye stadyum, spor salonu, kent park, diğer parklar yerine bu projeyi hayata geçirseydi. Bizim açıklamalarımızdan sonra üvey evlat muamelesi gören bu projenin tozlu raflardan indirilmesini anlamıyoruz. Ayrıca bizim bu projeye sahip çıkıp yapacağımızı söylememizin neresi yanlıştır. Bugüne kadar AK Parti adayı da dahil hiçbir aday böyle bir proje açıklamamış, Çorum kamuoyuna bile Belediye’nin 4 yıl önce böyle bir proje hazırladığı duyurulmamıştır. Derdimiz projenin sahibinin kim olduğu değil, uygulanmasıdır. Çorum ortak paydasında herkesin projelerden istifade edilmesinde fayda görüyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim