Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerde bir hayli artış gösteren trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ramazan Bayramı tatilinin 4 güne çıkmasıyla memleketlerine veya tatil beldelerine gitmeyi planlayan vatandaşları, karayollarındaki kör noktalara karşı uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayram kaza bilançoları çok acı oluyor. Geçen yıl 93 vatandaşımızı bayram kazalarında kaybettik. Türkiye karayollarında acilen düzenleme gerektiren 11 bölge güzergâhında 65 kör nokta bulunmaktadır. Bayram tatili süresince özellikle bu kör noktalardaki uyarılar ve denetimler artırılmalıdır” dedi.

“YAZ AYLARINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTIYOR”

Tatil yörelerine gidiş yollarında trafik kazalarının arttığını belirten Bendevi Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tatil hareketliliğinin başlamasıyla trafik kazaları da yüzde 30-40 artıyor. Toplu ulaşım araçlarını kullanmakta fayda var.
Sürülerin ana yola kaçmamasına azami dikkat gösterilmeli. Yaz aylarında sürücülerin dikkat etmesi gereken diğer bir durum da yol yapım çalışmalarıdır. Sıcaklardan eriyen asfalt ile yol yapım çalışmalarında yola dökülen mıcırın sürücüler açısından tehlike yarattığı bir gerçektir. Yetkililerimiz işaret koyarak sürücüleri uyarmalılar.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim