Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında ilki geçen yıl imzalanan “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli projenin ikinci dönem imza töreni dün gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz yıl Hitit Üniversitesi’ndeki akademisyenler tarafından hazırlanan 19 projeden 4’ünü desteklemeye değe bulan Belediye, bu yıl ise 9 projeden 3’üne destek vermeye karar verdi. Toplam maliyeti 45 bin lira olan 3 proje için karşılıklı imzalar atıldı.
Belediye-Üniversite işbirliği neticesinde Çorum’da çok önemli projeler gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli proje ile üniversitenin desteğini görmek istediklerini dile getirdi.
Geçtiğimiz yıl 19 proje için müracaat yapıldığını, oluşturulan komisyon tarafından 4 projenin desteklenmeye değer bulunduğunu ifade eden Yabacıoğlu, “Bu sene de projemizin ikinci dönemine başlıyoruz. Şuanda 9 başvuru yapıldı. Bunlar içerisinden 3 tanesi değerlendirmeye alındı. Benimsenen projelerin toplam maliyeti 45 bin lira” dedi.
Yabacıoğlu, 2’nci dönem destek almaya hak kazanan projelerin Yrd. Doç. Dr. Ömer Can Satır’a ait “Çorum tasavvuf geleneğinde divan eserlerinin tespiti ve bestelenmesi”, Doç. Dr. Hakan Reyhan’a ait “Çok partili hayata geçiş sürecinde Çorum’da siyasal hayat” ve Doç. Dr. Ebru Gökmeşe’ye ait “Alternatif mayalanma tekniği incelenmesi ile nohut mayası elde edilmesi, doğal yoğurt yapımı ve karakterizasyonu” olduğunu söyledi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim