Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.
Üniversite ile Çorum Belediyesi arasında kurulan yakın işbirliği ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün verdiği desteklerle Üniversite’nin başta kampüs konusu olmak üzere pek çok konuda önemli gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların amirlerinin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere hemen tüm STK’ların ve paydaşların verdiği desteklerle üniversitemizin her geçen gün daha da güçlenerek, başta Çorum olmak üzere bölgemize daha fazla katma değer sağlayacağına olan inancım tam” dedi.
Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi’nin şu ana kadar pek çok bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliği birlikte düzenlediklerini söyleyen Alkan, 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik düzenleneceğini bildirdi.
İki kurum arasında oluşturulan sinerjide Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yakın ilgisinin çok büyük bir rol oynadığını ifade eden Alkan, Külcü’yü Üniversite’nin 10., Meslek Yüksekokulu’nun 40. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan MYO İdari ve Sosyal Binalarının açılış törenine davet etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Hitit Üniversitesi'nin yaptığı başarılı çalışmalarla şehrin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, “Üniversitemizin, öğrencilerimizin ihtiyaç ve talepleri hususunda bugüne kadar gösterdiğimiz hassasiyet bundan sonra da artarak devam edecek. Hitit Üniversitesi Kampüsü'ne yapılacak olan caminin plan ve projeleri hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Kampüse yapılacak olan camii tamamlandıktan sonra bu konudaki eksiklikte giderilmiş olacak” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim